Update

NU äntligen har jag börjat få tillbaka lite utav min energi.
Det har väl gått lite mer än en månad nu och jag har verkligen blivit helt slut under den här tiden. Både i hjärna och kropp.
Det är så mycket information att ta in och så mycket arbete med kroppen.
Under den senaste tiden har vi haft mycket teori. Vi har lärt oss att svettsa, rikta och plana skor, börjat verka döda hästben. Och mycket mer skulle jag vilja säga!
Det är så sjukt mycket att ta in på så kort tid.
Idag var det första gången som vi fick röra levande hästar. Jag hade turen att få min älskade Piraya, men oturen att få göra hennes bakben. Hon är så slapp och vill inte hjälpa till att lyfta, utan hänger verkligen med benet(men lutar sig inte på en).
Vi fick börja med att bedöma hela hästen, sedan dra av skorna. Efter det bedömde vi det vi inte kunde se under skon och så själva skon. Sedan fick vi verka det som behövdes. Det var inte mycket då hon var relativt nyverkad. Fick göra rent lite i mittstrålfåran och så fick jag backa ena trackten med en rasp, för det var inte mycket som den behövde backas. Sedan fick jag så klart också plana hoven, så att det blev platt och fint! :)
Efter det fick jag såklart rikta skon lite. Men det gick inte bra, så en lärae fick hjälpa mig med sista biten. Tror att hon använt samma skor flera gånger, så när tekniken och styrkan inte riktigt fanns så blev det svårt att få till det perfekt.
Sedan slog jag på skog och satte på broddarna!
Fick beröm av lärarna och kände mig riktigt duktiga, vilket var skönt då jag vart så nervös över den här dagen.
Nervositeten kom nog pga av att senaste döhoven jag verkade fick jag att blöda... så där sjönk självförtroendet riktigt mycket. Men nu känns det bra igen!! :D
Övre bilderna är efter bilderna. Det ser lite stötkigt ut, MEN skon sitter helt klart mer på plats! :)
Här är lite bilder på två av mina döhovar som jag jobbat med! :)
Allmänt, Hovslagare, Hästlivet | hov, hovslagare, häst | |
Upp