Första hovbölden

Idag kom jag lite sent till skolan i och med att jag behövde ringa lite samtal. Bla till veterinären för att förnya Yuunas recept. Tog mig iväg tillslut i alla fall och där bytte jag i stort sett bara bil till min lärares. Jag och Maria följde med hem till henne för att verka två av hennes hästar. Så det blev en häst var.
Jag valde Gejser, hon hade haft sönder sina väggar lite men det var mindre att ta än på den andra hästen. Båda hästarna var supersnälla, men vad annars ska man förvänta sig av en hovslagares hästar?! :)
I alla fall så verkade jag höger fram utan större hjälp, men på den andra blev jag mer osäker på. De fanns inte lika mycket att ta och jag tror jag var lite trött. Fick hjälp, och det är väl det som är menigen då man går i skolan.
Efter verknigen fick vi fika som bestod av limpa med ost och oboy, kubb och en chokladboll. Mycket gott! :D
Vi åkte vidare till skolan där Rolle skulle skos om, jag rök en sko på honom och rensade lite, men sen orkade jag inge mer. Lusen hade dessutom en lös sko, men det fick Maria fixa själv.
När det var klart åkte vi vidare till ett travstall där det var en åring(tror den bara va 1) som inte ville stå på framhoven. Misstänkt hovböld! Och mycket riktigt, det var en hovböld. Elisabeth(vår lärare) grävde lite där hon trodde att bölden uppstått och tillslut kom det en massa brun gegga. De plåstrade om hästen och sedan var skoldagen slut! :D
Mycket händelserik faktiskt. Fick se jobba själv, se min lärare arbeta och fick se min första hovböld.

När jag kom hem gick jag ut 30 minuter med hundarna, sedan gjorde vi mat. Det blev ingefära kyckling med ris, tomater och en halv avokado var.
Nu ska jag ut med vovvarna en sväng och sedan ska jag sova!
Allmänt, Hovslagare | hov, hovböld, hovknivar, hovslagare, skola, travstall, utbildning, verka | |
Upp