Sjuka vovven

Ja, nu är Yuuna sjuk, stackaren! :(
Hon har samma symptom som en urinvägsinfektion, men det är något annat. Inflammation i urinblåsan trodde dom!
På måndagen så gick jag ut på en promenad med hundarna, jag tyckte att Yuuna va lite konstig som kissade typ 3 gånger. Jag släppte dom sedan på tennisplanen och där kissade hon 2 gånger till, denna gång väldigt rött.
Direkt så tänkte jag att det måste vara urinvägsinfektion så jag gick hem med hundarna. Jag läste lite på internet och det stod att om de kissar på sig så är det infektion.
Anledningnen till att jag inte ringde veterinren samma dag var för att hon hade inte kissat inne och hon löpte, så vi tänkte att hon eventuellt bara kände kissbehov för att det droppade löp i från henne. Men sedan på kvällen så kissade hon inne.
Vi tog ut henne så mycket som möjligt och sedan på tisdagen så ringde jag veterinär. De första jag ringde var distriktsveterinärena men de hade fullbokat så jag ringde Reginas, vilket var helt fantastiskt bra.
Tror inte alls att jag hade fått samma hjälp och bemötande av distriktsveterinärena. Vi brukar åka dit, men aldrig mer säger jag! :)
Vi åkte dit, dom kände igenom henne och jag berättade hur allt stod till, sedan blev det ultraljud. Vi la henne upp och ner och de rakade henne. Sedan gav de henne bedövning och tog kissdirekt ut blåsan. Yuuna var helt fantastiskt duktig och de trodde inte att detta var första gången för henne, men det var det!
Sedan fick vi vänta i 30 minuter, Yuuna fick smärtstillande och sedan berättade veterinären hur allt var. Att vi behandlar detta som urinvägsinfektion men det är nog inte det.
De har även vart helt underbara och ringt upp. I torsdags ringde de och frågade hur allt stod till och sa att det skulle ringa igen på måndag. Idag rindge de med för att jag skulel hämta ut några tabletter Yuuna skulle få men som inte fanns då vi var där! :)
Måste då säga att distriktsveterinärena aldrig skulle ringa upp och jag är 100 % säker på att de inte heller skulle ta in Yuuna på ultraljud. Tyvärr.
Nu får Yuuna i alla fall smärtstillande och antiinflammatoriskt 1 gång om dagen, 3½ bitar med tillskottsfoder(tranbär) och 1 Cystease per dag*... Plus hennes ögondroppar..
Hon får vatten med fil i för att hon ska vilja dricka så mycket som möjligt och så försöker vi rasta henne varje timme, eller mer.
Vi får se hur det går... jag tycker att det redan märks att det blivit lite bättre. Hon har bajsat, innan så ville hon inte bajsa, för hon var obekväm då hon behövde kissa helatiden. Hon kissar mindre och med mindre blod i kisset. Hon dricker även utan fil, hon äter mer. Hon äter godsaker, det ville hon inte då hon mådde superdåligt. Hon känns gladare och alertare... Så jag hoppas verkligen att det fortsätter i denna takt...  :)

* skrev fel, hon ska ha 10 tableter per dag första veckan och 5 andra veckan.
 
Allmänt, Hundarna | borzoi, hund, infektion, inflammation, löp, rysk, rysk varghund, ryskvarghund, tik, urinvägsinfektion, veterinär, vinthund | |
Upp