Galoppfattningar!

Nu har jag påbörjat att stärka Gulds galopp för att en dag kanske kunna galoppera i rätt from och på volt!
Jag har ju galopperat på honom tidigre, men det var mest kravlöst och på ett stort fält så att han kunde gasa på riktigt fort, vilket underlättade för honom. Och sedan dess har han ju dessutom inte kunnat bli riden på 3-4 veckor! Men sen har ju Madde också ridit honom, och jag vet inte riktigt vad hon gjort!
I alla fall så red jag honom i fredags, men helt utan galopp.
 
Igår så red jag igen på fotbollsplanen. Började med en liten uppvärmning som bestod av igång sättningar och halter och sedan körde vi på sidförande hjälper för att sedan börja med galoppen.
Jag fattade galopp i varje hörn mot långsidorna, för jag läste att det ska underlätta att fatta galoppen? Vi körde på i höger varv och det gick rätt bra, men när vi sedan bytte varv så orkade han inte riktigt. Jag försökte några gånger men sedan travade vi av och skrittade hem.

Idag där emot! Det gick så bra!
Eller ja, uppvärmingen gick väl lite si och så. Han verkade lite okoncentrerad och ville inte riktigt söka sig neråt, men jag fortsatte och försökte ändå. Började med att skritta dit vilket tar ca 5 minuter och sedan skrittade jag en stund på själva planen. Jag kortade tyglarna och gjorde serpentinbågar med halter på medellinjen och sedan trav på långsidan. Jag gjorde så 3 gånger i varje varv.
Sedan travade vi på, lugn fin trav med volter på kortsidorna och bara rakt fram på långsidorna. När han kändes ok så saktade vi av och gjorde skänkelvikningar på ena långsidan och sedan travade vi runt tills vi kom tillbaka där skänkelvinkingen började. Tror jag gjorde detta ca 3 gånger i varje varv? Självaste skänkelvikningarna gick bättre igår, men men!
Efter det så skrittade vi en stund på lång tygel för att samla krafterna lite. Vi kortade tyglarna och började trava. Jag valde att börja i varvet som inte gick så bra igår. Han satte alla fattningar utom en, sedan bytte vi varv och även där satte han alla utom en. Sedan fick han galoppera ett helt varv i vardera varv också.
När det gäller fattningarna så galopperar vi kanske bara 5 språng och sedan ber jag honom sakta av, för just nu är det fattiningarna som är i fokus, inte hur länge eller långt han kan galoppera! :)
 
Allmänt, Hästlivet | galopp, galoppfattningar, guld, häst, ridhäst, ridning, ridtravare, varmblod | |
Upp