Dressyr

Idag blev det ett litet dressyrpass för Gulden.
Tror att jag red i ca 45 minuter. Uppvärmningen blev ganska enkel. Förs skitt till ridplanen, sedan skitt på raka spår med halter. Sedan trav utan avbrott på rakt spår.
Sedan efter det så körde jag igång med mina älskade serpentinbågar, jag älskar dom så!! Först i skritt med trav på långsidan och sedan körde vi det i trav också... efter det skrittade vi på volt i ca 5 minuter... då hade nog gått 30 minuter av passet tror jag...
Efter det gjorde vi skänkelvikningar på långsidorna, lite trav på volterna och sedan skänkelvikning ifrån medelinjen ut till såret igen... och efter det travade vi av på raka spår och skrittade hem.
Kom sedan på att jag kanske skulle ha gjort skänkelvikningar i trav också... men det får jag göra en annan dag istället! :)
Gulden var så fin och mjuk idag, snubblade lite mycket bara, men han ska bli verkad oh få nya skor nästa vecka så då borde det ordna sig.
Imorgon så blir det uteritt, ska bara skritta dock, vi har ju kört gå ganska hårt den senaste dagarna.
Som sagt så ska jag försöka rida honom minst en gång till i veckan också(efter imorgon alltså) och då tror jag att det blir ett dressyrpass eller träning på galoppfattningar i backen! :)

Btw så är de omöjligt att sitta ner i traven då man rumpvärmare på sadeln, tycker jag bara glider och skumparomkring :P
 
Allmänt, Hästlivet | dressyr, häst, ridhäst, ridning, ridtravare, skänkelvikningar, trav, travare, travhäst, varmblod | |
Upp