Cardegan fick nya skor

Idag på skolan skulle två hästar skos, och vi var bara 4 personer, så det blev 2 ben var. Ett fram och ett back, jag valde höger sida då jag har lättare för den sidan. Dessutom valde jag att börja med bak då jag har svårare för bakhovarna. Hästen vi hade heter Cardegan, väldigt trevlig gentleman men som blev lite less på slutet... vilket inte var konstigt för då hade han stått inne i ca 5 timmar och vi hade tjafsat med hans ben upp och ner! :P

Är sjukt nöjd med resultatet i alla fall. Jag hade inte verkat eller skott på ca 3 månader så var väldigt nervös, helt plötsligt ska man verka och sko tv hovar, kändes inte alls som att jag skulle klara av det.
Bak bad jag om lite extra hjälp då det gällde att verka, läraren fick peka typ exakt vad jag skulle göra. Och en gång fick hon göra ett klipp så jag hade en startpunkt, men annats klippte jag superbra, rakt och fint! :)
Planingen gick fort och jag försökte fälla in för tåkappan, men det är min svagaste sida tror jag så läraren fick även hjälpa där, men hon tyckte att jag hade en bra början! Sedan skulle jag fixa skon, och det gick väldigt fort, fick till den nästan på en gång, slog på den och sedan nitade jag.
Fram började jag klippa innan jag ens frågat läraren om hjälp och det gick ju superbra. Jag fick klippa liiite extra då jag visade henne, men det var inte mycket. Planade och läraren gjorde hela tåkappan för hon ville visa mig ett knep.
Skon på denna hoven var där emot fruktansvärd. Tror jag höll på i nästan en timme med den, blev helt galen. ag slog och slog men tyckte att inget hände. Så vände mig åter igen till läraren där jag förklarade vad jag ville ha gjort men att jag inte fick till det. Hon tyckte att det var bra att jag kunde beskriva vad som skulle göras och därför slog hon till skon åt mig. Hon sa även att han inte hade så enkel form på framhoven.
Slog på skon och sedan när jag skulle nita blev han less och fjantade med mig. Men det gick rätt fort och bra ändå.
Tycker dock att jag kunde nitat bättre då det var typ det enda jag tränade på på praktiken...

Är sjukt stolt över mig själv i alla fall. Boostade min självkänsla rejält. Gick från att tro att jag inte kunde verka till att jag visst faktiskt kunde och att jag dessutom kan slå på skor utan större problem. Ibland måste jag tro mer på mig själv.

Då vi var klar med pållarna gick vi upp till Michelles och Marias lägenhet, Maria blev klar före oss andra så hon gick upp och lagade mat åt oss, vilken lyx! En riktigt god sallad. Dessutom så hade Rebecka med sig chokladkaka, så det blev även efterätt! :D
Till något mindre bra med dagen dock. Mina foglossningar är fantatsiska, jag vill inte röra på mig eller gå ut med hundarna efter den här dagen. Bet ihop bra under skolan men nu när jag är hemma vill jag bara slappa.
Så hundarna får ta det lugnt med mig ikväll, korta promenade. Imorgon ska jag istället gå två längre med dom! :)
 
Allmänt, Hovslagare | foglossningar, gravid, halvblod, hov, hovslagare, häst, sko, skola, svenskt halvblod, utbildning, verka | | Kommentera |

Första sparken för pappan <3

Idag är en helt fantastiskt dag!
Det är dagen då Humi kände en spark för första gången! <3
Bebben hade inte ens sparkat och helt plötsligt då Humi la handen på magen så började han. Helt underbart!
 
Allmänt | bf 2016, bf2016, gravid, gravid 2016, gravidbf2016 | | Kommentera |

Verkat på HRK

Idag åkte vi ner till Härnösands Hästsport Arena och skulle verka lite hästar. Vi var halva klassen där med en fd hovslagar elev som jobbar mycket med en av våra lärare. Hon är extremt duktig och snäll, tycker nästan att hon borde satsa på att bli hovslagarlärare! :)
Jag gjorde inte så mycket, renasde båda bakhovarna och verkade lite i ena, men sen blev hästen så sjukt otålig. Ville inte hålla på där bak då med bebben i magen så var skönt att läraren tog över. Hästen hade trotts allt stått inne i flera timmar, så antar att hon blev less. Det är hon på bilen längst ner! :)
Var hur som helst en kul dag. Att få se vilka hästar HRK har kvar sedan jag slutade(inte många) och se den nya fantastiska anläggningen! Jag SKA rida där någon gång då jag skaffat mig en egen häst, det är så fantastiskt där! Tyvärr dog min mobil innan jag han ta mer bilder... menmen!
 
 
 
Allmänt, Hovslagare | hov, hovslagare, hrk, härnösands hästsport arena, härnösands ridklubb | | Kommentera |
Upp