Markarbete

Idag blev det lite engkelt markarbete med Guld.
Hade inte så många bommar, så blev inte så invecklat. La upp 4 bommar på ena långsidan, först med rätt normal steglängd och sedan med lite längre. Tänkte först göra med kortare steg, men det får jag göra om jag hittar fler bommar, för det var drygt att behöva sitta av för att ändra avståndet.
Som uppvärming skrittade vi över bommarna, gjorde stora volter och blanade in det med trav.
Sedan körde vi mest på rakt spår runt hela ridplanen. Så över bommarna och sedan runt och över igen. I båda varven.
Det gick i alla fall superbra. Var lite jobbigt i början då nån tant med två barn kom och kollade på, för Guld blev väldigt ofokuserad.
Det blev väl kanske ett kortare pass, men det kändes bra. Guld blev svettig och arbetade bra! :)
 
Allmänt, Hästlivet | häst, hästar, markarbete, ridhäst, ridning, ridtravare, trav, travare, travhäst, varmblod | | Kommentera |

Uteritt

Idag så blev det en skrittur på Guld.
Skrev i förra inlägget att jag skulle köra på makrarbete, men det får jag ta en annan dag, då jag faktiskt kan jobba lite med honom.
Madde red igår så han skulle få ta det lungt idag. Vi skrittade bara nere på lägdan, ett varv typ ca 15 minuter, så jag körde på två varv och la in lite volter runt träd eller där det fick plats. Det enda kravet jag hade på honom var att han skulle gå. Så ingen form utan halvlånga tyglar.
Så jag red i totalt en halvtimme. Tyckte att det räkte, så fick han röra på sig! :)
 
Allmänt, Hästlivet | gold, gold later, guld, häst, hästar, ridhäst, ridning, ridtravare, skritt, trav, travare, travhäst, uteritt, varmblod | | Kommentera |

Norrsken <3

Idag åkte jag til Granngården igen, vet än inte om jag får praktik utan de tog mitt namn och mobilnumer så kommer de ringa upp oavsett om jag får praktik eller inte! :)
Efter Granngråden så åkte jag till Elgiganten och köpte en data mus, för jag köpte ett spel igår som heter Banished och min mus hade slutat funka. När jag ändå var där så kollade jag på tvättmaskiner. Skulle vara skönt att ha en i lägenheten då vi ändå behöver tvätta ganska ofta och mycket.
I alla fall så har jag fått tandläkar tid imorgon, beställade igår och se sa att det skulle ta ett halvår innan jag kunde få någon tid, men sedan ringer de på morgonen och säger att jag kan komma. Undrar lite varför de inte ringde till den som stod först i kön? Jag var ju som sist i kön? Eller...

Ikväll så joggade jag med hundarna. Fi fan vad jobbigt det var då de såg en annan hund, fick nästan dra hundarna fram, men de var rätt dukiga ändå, bättre att de saktar ner än att de börjar gasa och vilja busa!
De var i alla fall superduktiga! Aira orkade mer än försat gången, men är fortfarande lite seg, vilket är bra för då får jag som en spärr så att jag inte springer för mycket nu i början.
OCH OCH OCH jag såg NORRSKEN, japp! Det var helt fantastiskt, stannade och ringde mamma och Humi, för jag är speciell. Blev så lycklig och stod och stirrade i hur länge som helst. Det rörde sig så mycket och var nästan reflex gult/grönt ibland! Önskar att jag haft kameran och stativet med mig! :o
Sen har jag även gått hela veckan utan godis och en HEL DAG utan oboy! Livet går frammåt! :D

Här är en bild på första Norrskenet jag någonsin sett. Det var förra vintern.
Allmänt, Hundarna | borzoi, elgiganten, granngården, hund, hundar, norrsken, praktik, rysk, rysk varghund, ryskvarghund, tandläkare, tik, tikar, vinthund, vinthundar | | 2 kommentarer |
Upp