Uppdatering: Hundmat

Nä, vet ni vad!
Som sagt så är ju MUSH för dyrt, specieltl med bara en lön. Så vi valde att ge Yuuna det tills att hon kommit upp i vikt och att sedan byta igen, men en lånsam övergång!
Jag vet att det är dåligt att byta foder helatiden, men vi fick för ett ganska bra tag sedan tips om fodret Carrier. Så vi tänkte att man får väl testa.
Så när Yuuna börjat äta mer och lagt på sig lite vikt så övergick vi långsamt till Carrier.
Idag äter hon bara Carrier, hon har gått upp mycket i vikt, 25 kg väger hon! Tror att hon vägde typ 19 kg då vi började med Mush.
Nu står hon i alla fall alltid i köket och gnäller för att hon vill ha mat! Så fort man börjar göra iordning maten så kommer hon springandes. Så fort man kommer in från en promenad så vill hon äta!
Det är helt underbart!
Vi har även gjort så att hundarna får halva dagens mat ungefär mitt på dagen, för Yuuna har lite svårt att äta då hon är nyvaken. Sedan får det kanske ½ dl eller 1 dl mitt på dagen och sist så får dom resterande mäng mat efter kvällspromenaden! Och det funker SUPER!
Det är verkligen skönt att hon äter igen och man märker så stor skillnad på henne!
Hon är mycket gladare och leker mer och så har hon blivt mer gosig! Antagligen för att hon fått mer energi! :D
 
Allmänt, Hundarna | borzoi, foder, foto, fotograf, fotografi, hund, hundar, hundfoder, hundmat, rysk varghund, tik, tikar, varghund, vinthund, vinthundar | | Kommentera |

Dagens Hundmys

Dagens hundmys har gått bra.
Yuuna åt mycket till frukost, duktig flicka. Det blev burkmat från ica för henne. Jag har även köpt ett nytt torrfoder som vi fått tips om, som vi ska testa. Jag vet att det är mycket foderbyten nu, som inte är så bra. Men vi måste hitta något nytt istället för Mush, för det är så fruktansvärt dyrt. Mushen användes endast för att få upp vikten på henne just nu.
Vi var ute på en timme promenad vi 13-14 tiden. Det var lite varmt, men hundarna klarade bra. Innan den promenaden så borstade jag även igenom båda hundarna och efter promenaden så borstade jag tänderna på dom.
Sedan blev det in i duschen, de ska få åka i pappas bil på lördag, så försöker få bort så mycket lös päs som möjligt innan dess.
Nu ligger båda två och myser, sover och bara tar det lugnt.
Det blir nog en till promenad vi åtta-nio tiden och så får de äta middag vid 19 tiden, för att det åt frukost så tidigt. Annars brukar de få middag vid nio.
Sedan blir det att mysa och sova, hela natten lång! :D
 
Allmänt, Hundarna | borzoi, hund, hundar, hundfoder, hundmat, rysk, rysk varghund, ryskvarghund, tik, tikar, vinthund, vinthundar | | Kommentera |

Snyggaste hästen!

I söndags åkte jag ner till Härnösand för att hälsa på min kompis Therese.
Hon har just skaffat sig en helt underbar, ganska stor pålle. 1.70 cm. Snäll som Therese är så fick jag såklart rida honom.
I början var han lite på spänn och verkade lite stressad. Men sedan så lugnade han ner sig. Han var hur go som helst, med världens finaste steg. Jag testade att rida över travbomar och jäklar vad han lyfte på benen fint. Sedan testade jag lite galopp med. Han gick som en klocka. Helt underbar häst.
Nästa gång jag åker ner så blir det nog att prova på lite hinder! ;)
Innan jag red så fotade vi lite uppställnings bilder på honom och efter jag red så satte Therese upp och jag fotade då hon red lite.
Bilerna blev väl lite halvtråkiga, för det är något skumt med objetivt. Hade låg iso och allt men det blev ändå grummligt. Det är något smuts där tror jag. Ska försöka få bort det. Till nästa gång så får jag väl använda nått annan objetiv.
Lalle, som då hästen kallas skulle väl behöva lite, eller ganska mycket fett och muskler, men det jobbar dom på coh det går frammåt! :)

Följ deras spännande resa på:
http://beckislol.horseworld.se/
 
Allmänt, Fotografi, Hästlivet | bommar, dressyr, foto, fotograf, fotografi, halvblod, hoppning, häst, ny, svenskt halvblod | | 3 kommentarer |
Upp